DA LI JE TO ZAISTA TO?

Nisam dugo pisala, toliko dugo da se  broj pomaknuo sa 39 na 40 godina, 1 mjesec i eto skoro zaokružio na dva mjeseca.

 

Iako je samo tri mjeseca prohujalo pored  i iako se to čini kao malo vremena za bilo što, u mom životu se sve izmijenilo i to ne jednom nego nekoliko puta. Zapravo, moj život izgleda kao jedan veliki, veliki ringršpil, a meni se malo vrti na njemu i ponekad osjećam mučninu.

Istina, da nije tako ne bi imala što za pisati 🙂

Od kud krenuti, a da sve ima smisla.

Stali smo kod prekida i to je eto tako i ostalo. Nije prošlo glatko kako sam očekivala. Osobe tog tipa te jednostavno ne puštaju na miru iako su same otišle.

Ne pojavljuju se oni zato što im je stalo ili zato što im je žao, oni su tu jer žele i ovce i novce, malo naslade.

U mom slučaju mislim da on jednostavno ne razumije što mi je konkretno napravio. Možda negdje nekada je taj senzibilitet postojao, no danas u njemu nije ostao tračak, atom ljubavi i jednostavno ga nije briga što mi radi sa svojim povremenim pojavljivanjem.

A u što me uvalio 🙂

E tu leži prava istina o ringršpilu.

Napravit ću odmah malu digresiju pa spomenuti da sam odmah počela manično dejtati. Klin se klinom izbija, kažu. Više manje je to bilo oke. Ima onih koji su bili spustašica za ego, ali je puno više onih u čijem društvu sam se oke osjećala ili onih u čijem društvu sam imala stav izgovoriti što mi se ne sviđa.

Plan je bio sa svim tim sljedeći.

Dejtam dok ne dobijem nalaze ginekologa. Ako ginekolog kaže da imam još dovoljno vremena za trudnoću, spremit ću se i odlazim putovati, idem tražiti bolja mjesta od Hrvatske, s ljudima koji imaju malo više suosjećanja prema drugim ljudima, barem one koji mi mogu u facu reci što ne žele/žele i ne uzimati mi vrijeme.

Ako, ipak, ginekolog kaže da je vrijeme, e pa onda idem na umjetnu oplodnju.

Naravno, vjerovala sam u ovaj prvi plan i vjerovala sam da će mi to omogućiti da nađem nekoga tko me ipak voli i želi eto baš samom imati dijete. Što ću, volim biti u vezi i volim voljeti, što ima loše u tome.

Nažalost, moje želje se nisu ostvarile.

Bilo je jutro, neki sunčani dan. Krenula sam oprati (NAPOKON) auto i dok sam čistila pronašla sam pripremljene nalaze za ginekologa.

Iako sam ih pročitala  par mjeseci prije, valjda moj mozak nije to tako sve dobro proučio. Pa tada sam bila u vezi i nekako sam se nadala da idem prema tome pa me nije zabrinjavalo što točno piše.

A pisalo je:

“broj jajnih stanica u tijelu, da bi se žena smatrala fertilnom, ide od 4,81 do 67. Vaš je 2,91″

 

2,91 !!!!!!!!!!

 

Ono što sam tada napravila ne želim niti sebi priznati. Kao da se sve srušilo, sve je nestalo, samo mrak ispred očiju. Sama sam, nemam nikoga, šanse da nađem nekoga u par mjeseci je nemoguće. I onda sam krenula razbijati, prvo tanjur, pa zdjelu, pa tavu. Tava je razbila pločice, a jaje na oko je postalo jaje na plafonu.

Sjela sam na krevet, tijelo se počelo tresti tako ne kontrolirano da nisam mogla doći do zraka. Gdje sam pogriješila, zar sam tako slijepa i glupa da ne znam kada treba otići. Bojim se!

Naručila sam se hitno kod još boljeg ginekologa, nada zadnja umire.

Za par dana stigla sam na red. Dr. me pregledala, proučila i rekla:” Da nemate vremena, moguće ne možete uopće prirodno roditi. I da – imate rogatu maternicu”.

IMAM ŠTO!? Povlačim razbijene tanjure, samo da ih mogu raznijeti ponovno!

201810050739501000

E pa za one koji ne znaju (poput mene) i za one koji nemaju baš oke ginekologe da im to provjere, rogata maternica je maternica koja ima rog. Više to meni izgleda kao penis (a bome mi se i čini da me netko jebe već duže vrijeme). Nije ovo neka rijetka pojava, ali je to svojevrsna pregrada u maternici i može doći radi toga do pobačaja, smrti djeteta, devijacija i ko zna čega.

Dr. je savjetovala da odmah odem kod doktora za IVF ili potpomognutu oplodnju.

Idemo, naravno, odmah sam se naručila. Još 700 kn van iz džepa.

Tamo nisam dobila baš previše informacija, ali je dokica bio simpa. Svakako je potvrdio potrebu za operacijom i potvrdu za umjetnom oplodnom.

Može me on operirati, ali na živo uz ketonal. Ne boli kaže, kao menga. Hvala ne!

Dok se ne odlučim kako ću se operirati, trebam 3 dan ciklusa izvaditi oko 3000 kn hormona i vitamina. Da se vidi da li uopće mogu biti trudna (iako nemam baš jajašaca nešto). Da, da komplicirano je jako, pojasnit ću u nekom trenu u ovom blogu, čim i ja skužim.

Kako bilo i dok čekam taj treći dan menge i dok čekam red kod državnog ginekologa za uputnicu radi operacije, moj se život sveo na sljedeće opcije, a u roku 3 mjeseca moram donijeti odluku koja je opcija pobijedila:

  1. Otići u Dansku, Moskvu, Španjolsku na umjetnu + kupiti spermu = 10000 Eura cca
  2. Otići u Makedoniju i proći nešto jeftinije
  3. Naći donerea u Hrvatskoj i vjenčati se za njega pa onda imati pravo u Hrvatskoj podići natalitet sa 3 pokušaja preko HZZOa i nakon toga opet plaćati u eurima

4.Usvojiti dijete ili iz Afrike ili Indije za od 50000 do 150000 kn (jer solo se ne može usvojiti dijete iz Hrvatske)

  1. Odustati od svega, kupiti puno alkohola i droge i dok se ne pomirim sa svim lutati okolo i prebolijevati

I tako ja već danima sjedim svako večeri doma i razmišljam gdje sam i životu toliko pogriješila da mi se ovo događa. Da li je ovo karma, sudbina, loša sreća.

Svaki dan se preko dana smijem i pravim se cool, a navečer sjedim na krevetu i plačem. Nije ovo neka drama koja mi se događa, samo me strah da ću zauvijek ostati sama, a baš baš mi se neda.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s