DAS IST EIN TRAUMA

 

Svaki put ima svoj početak i kraj, no između se događa toliko sitnica koje taj put čine manje ili više zanimljivima. Tako će i moj put izgledati, barem pretpostavljam. Iskreno se nadam da neću sjediti doma narednih 4 do 5 mjeseci 

Za sada ovo putovanje izgleda dosta zanimljivo. Ne mogu reći optimistično jer još ne vidim u tako jarkim bojama. Ipak se ovdje radi o razočarenju.
Neću reći da se radi o slomljenom srcu jer srce može slomiti ljubav prava, ono kada ispred stoji netko kome vjeruješ, koga voliš i tko te voli i tko te nije do sada razočarao. To je slomljeno srce.
Razočarenje nastaje kada si glup, kada očekuješ da se planina pomakne. To se neće NIKADA dogoditi!!! Napokon sam naučila. Malo mi je vrijeme iscurilo, ali sam naučila. Nema ispravljanja Drine.

Gurala ja planine ili ne, danas je dan bio baš specijalan. Prije svega, vratila sam se s ljetovanja s mamom . Ma nema boljeg prijatelja od jedne mame. To moje biće provelo je sa mnom 7 dana. Do te mjere je treperila nad mnom da me čak vodila da cugam. Ono, mama faaakat!!! 
Nije dala da plačem, stalno me tješila pojašnjavajući mi tko je i kakav je on. Uspoređivala je sve sa svojim životom, pokušala je naći načine samo da malo skrene misli sa svega.

A moje misli nisu bile na njemu, bile su samo na tom razočarenju, i u njega, a ponajviše u mene.
Kakav humor, koliko dana, vremena i truda je uloženo u osobu čija riječ ne vrijedi ništa, čiji dan počinje i završava s laži, koji je spreman trpjeti vlastitu nesreću radi profita i koji je radi istoga spreman druge ljude činiti još nesretnijima (jedan obični Ferengi).

Da glupa sam , slažem se u potpunosti, ali moja nada je ležala u potomstvu. Taj osjećaj koji ženu obuzme, ta navala hormona i najveću septičku jamu pretvara u planinsko jezero. Stoga hvala Bogu, Nebu, Svemiru, kome god, što je gotovo.

Danas sam se ipak slomila, napokon sam plakala. Ne kao kenjkavo dijete koje se pravi da plače dok mu ne skrene pažnju prvi trzaj u okolini. Danas sam jecala, gušila se u suzama. Bilo mi je drago da napokon ide van.
A plakala sam jer sam ga pakirala. Da, ja njega!
Mogao je uzeti slobodne dane dok me mama tješila i odseliti se, ali nije. Nije mu valjda palo napamet kao što mu hrpa toga nije pala na pamet, kao što mu nije palo napamet da šutnjom uništava sve.
I zato sam to učinila ja.

Ne želim da mi se pojavi za mjesec i pol na vratima i da onda sve opet prolazim.
Za mjesec i pol želim imati popis donatora (u Excelu, molim lijepo). Želim znati čiji IQ je optimalan, čija visina mi najviše odgovara, tko od njih voli mačke, a tko pse i da li im je baka umrla od srčanog ili samo od naleta vlaka.
Za mjesec i pol želim možda i nekome pružiti priliku da mu se svidim, možda se čudom čudnim nađe netko tko me odgovori od moje ideje i predloži svoju.
Sve to želim za mjesec i pol i sigurno mi ne bi bilo po planu kada bi se ušetao u stan i u njemu proveo cijelo popodne pakirajući se.

Sve sam spakirala za 2 sata, 5 XXL kutija iz Bauhausa, jedna putna torba, jedan hiper veliki ruksak, jedna manja kutija za sitnice i jedan bor. To nije sve od stvari, to je ono što sam prvo vidjela, a dio toga je i kod njega valjda.

Sada će te kutije i torbe stajati par dana u sobici o 6m2, smještenoj odmah pored boravka. Onako, da ih svaki dan dobro vidim, proučim i zapamtim da više nikada ne budem s osobom koja mi barem jednom dnevno ne kaže lijepu riječ. Sjetit će me da više nikada ne oprostim glupost zato što se netko kaje. Ne kaje se taj radi mene, nego radi sebe.Sjetit će me da nikada više ne budem s nekim tko ne može izustiti riječ ili slovo.
Sjetit će me da nemam za kime plakati i da nemam za kime tugovati.
Sjetit će me da je vrijeme da se počne pisati excel, zamijeni kauč, izlakirati parket, kupe novi tepisi, napravi novi stol u kuhinji pa da ga za mjesec i pol u potpunosti i zauvijek nestane iz mog života.

Kako i obična kutija u XXL formatu ponekad može biti rječitija i od Andrića i od Selimovića.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s